domotica domotics knokke

- Jong en dynamisch bedrijf
- 24/24 ter beschikking
- Ervaring en marktkennis
- Service en kwaliteit
- Totaal beheer

Van Deursen Domotics Esdoornstraat 85 - 8300 Knokke Tel.: 0479 53 00 70 vddomotics@telenet.be

DOMOTICA

Samenvoegsel van Domus (huis) en motica (telematica ofwel automatisering). Dit begrip staat voor verregaande huis en gebouw automatisering om uw wooncomfort te verhogen en duurzaam om te gaan met energie.

Domotica wordt o.a. gebruikt om woningen en kantoren comfortabeler en energetischer (zuiniger met energie) te maken. Hierbij zijn de volgende deelgebieden te onderscheiden, welke te combineren zijn door slimme programmering:

> Schakelen van verlichting
Door gebruik te maken van slimme schakelaars en dimmers, welke voor elke situatie geprogrammeerd kunnen worden. Denk hierbij aan centrale aan/uit functies, lichtregeling, dimmen van TL verlichting, lichtscenario's, etc.
> Bedienen gordijnen, rolluiken, screens, ramen, ...
Dit kan manueel door een schakelaar of afstandbediening, maar ook automatisch afhankelijk van regen, zon, wind, temperatuur, tijd, etc.
> Klimaat beheersing
Regelen van verwarming, koeling en ventilatie, afhankelijk van temperatuur, tijd, etc. Door gebruik te maken van raamcontacten kan b.v. de verwarming/koeling in een vertrek worden uitgeschakeld als er een raam/deur openstaat, om energieverspilling te voorkomen.